Menu

Tags #Jadłospis #Menu #Current Menu

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne,(łącznie z laktozą ).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy       makadamia, a także produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny  w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu  na  całkowitą  zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia 
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.