Żywienie

Tags #Jadłospis #Menu #Current Menu

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI:

  1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne,(łącznie z laktozą ).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie,  pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy       makadamia, a także produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny  w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu  na  całkowitą  zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia 
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 


Żywienie

Żywienie

Posiadamy własną kuchnię w której przygotowywane są pyszne, domowe posiłki odpowiednio zbilansowane oraz uwzględniające potrzeby dietetyczne dzieci...Więcej

Nabór 2024

Nabór 2024

Szczegóły dot. rekrutacji publikowane są na Poznańskim Serwisie Oświatowym...Więcej

Udostępnij